Wie Zijn Wij?

Wie zijn wij?

DE KRACHTEN ACHTER LEVATIO ZIJN MARJAN DANEN-VAN DE GROENENDAAL EN ANDRÉ VAN GRINSVEN

MARJAN DANEN-VAN DE GROENENDAAL 

Mijn naam is Marjan Danen-van de Groenendaal.

Voorheen was ik werkzaam als supervisor / manager bij een groot amerikaans bedrijf in contactlenzen. In 2009 besloot ik mijn hart te volgen en heb ik de HBO-vakopleiding uitvaartbegeleider gevolgd. Tijdens de opleiding heb ik bij verschillende uitvaartondernemingen werkervaring opgedaan.

De reden dat ik voor het vak uitvaartbegeleider heb gekozen is de dood van mijn ouders, een voorbeeld hoe het niet moet en een voorbeeld hoe je met een goed gevoel terug kan kijken op een afscheid dankzij een goede begeleiding. De doorslag werd het verlies van de vader van mijn kinderen. Zo’n verlies is gelijk een aardbeving, de dagelijkse dingen zijn dan even niet meer belangrijk. voor mijn kinderen heb ik samen met mijn vriendin en de kinderen een afscheidsdienst mogen samenstellen. De dagen tussen het overlijden en de uitvaart zijn zo bijzonder intens. Maar naast het verdriet zijn het ook hele mooie en bijzondere dagen.

Als uitvaartbegeleider vind ik het telkens weer een voorrecht om op een zéér pijnlijk en moeilijk moment binnen te komen bij naasten die nog maar kort een dierbare hebben verloren. Naast al hun verdriet en emoties moeten er ook beslissingen genomen worden omtrent de uitvaart. Erg belangrijk hierin is dat de naasten niet alles de eerste dag hoeven te beslissen, nee stap voor stap. Ik vind het dan ook erg belangrijk er voor de nabestaanden te zijn, naar hen te luisteren en te zorgen voor een waardig en passend afscheid. Geheel in de stijl en naar wens van hun dierbare. Ook vind ik het erg belangrijk dat de kinderen bij het afscheid actief worden betrokken. Mijn betrokkenheid hierin is groot. Ik wil de naasten begeleiden en steunen in hun verdriet.

Door mijn vak voel ik me een bevoorrecht mens!
 

 

 

ANDRÉ VAN GRINSVEN 

Mijn naam is André van Grinsven.

Voorheen ben ik werkzaam geweest in de horeca als gastheer/gastronoom in verschillende restaurants in de regio. Doordat de tijden in de horeca mij steeds meer tegen gingen staan ben ik op zoek gegaan naar een andere passende baan. Ik ben voor 5 jaar lang werkzaam geweest in de bouw. Tijdens deze periode kwam ik tot de conclusie dat ik het contact met mensen miste.

Toen Levatio Uitvaartzorg het ‘Huîs van Troost’ opende in juni 2017 te Veghel, kwam er voor mij de uitgelezen kans om hier gastheer te worden. Door het uitoefenen van dit beroep zou ik weer kunnen werken in een branche waar ik zoals voorheen weer veel in contact zou zijn met mensen. Dit werk is natuurlijk wel heel anders dan in de horeca maar wel een heel stuk dankbaarder. Je werkt voor mensen die in een zeer moeilijke periode van hun leven beland zijn door het verlies van een dierbaar persoon.

U zult mij dan ook werkzaam zien in het ‘Huîs van Troost’.