Dag 3

Dag 3

AANGIFTE VAN OVERLIJDEN

We moeten aangifte van overlijden doen bij de gemeente waar de overledene is overleden. Voorheen mochten de naasten mee, de aangifte ging dan met de handtekening van één van de naaste het archief in. In juli 2015 is de wet veranderd, alles gebeurd voortaan digitaal.

Na de aangifte van overlijden ontvangen we de akte van overlijden.

FOTO

Graag ontvangen wij een originele foto van de overledene om deze op de condoleancetafels te plaatsen en tijdens de dienst. Wij zullen ervoor zorgen dat deze aanwezig zijn.

OMHULLING

Wanneer de overledene niet in kist is opgebaard, moet er nu een keuze gemaakt worden. Welke kist of wade wenst men.

ROUWARRANGEMENT

We herinneren u eraan om na te denken over een rouwarrangement (bloemen). U kunt deze zelf bestellen bij uw eigen bloemist met uw wensen, ook kunnen wij een bloemiste bij u aanbevelen. Echter u behoudt dan zelf rechtstreeks contact met de bloemiste, zij komt bij u thuis en u bepaalt samen met haar wat u wenst en voor welk bedrag.

HERINNERINGSDIENST

U ontvangt op dag 3 ook een leidraad met betrekking tot het opzetten van de dienst. Dit zodat men persoonlijke woorden, sprekers, foto's en muziek alvast kan inventariseren.

Ook een gewenste avondwake of avonddienst zal worden besproken met de vrijwilligers van de parochie of met de uitvaartondernemer indien de avondherdenking niet plaats vindt in de kerk.

DANKBETUIGING

Indien een dankbetuiging gewenst is zullen wij meerdere ideeën aangeven. Aangezien er steeds meer mogelijk is:

– Gedachteniskaartje

– Gedachteniskaarsje

– Bloemenzaadjes

– Boekenlegger

Dit hoeft de derde dag nog niet af, wel is het goed om hier over na te denken met de naasten.